Πεζοπορία στο Χώνος

0 Πεζοπορικός Όμιλος Ηρακλείου συμμετέχει στις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου Απανταχού Χωνιανών Μυλοποτάμου " Το Χώνος".

Θα πραγματοποιηθεί κυκλική πεζοπορία στο Χώνος.

Η πορεία ξεκινάει από το Δημοτικό Σχολείο του χωριού ακολουθώντας μονοπάτι στην πανέμορφη φύση της περιοχής ,ανάμεσα σε φασκομηλιές ,ρίγανη και υπεραιωνόβιες κουκουναριές.Στην πορεία μας συναντάμε υπέροχους βράχους λαξευμένους από τη βροχή και τον αέρα και παραδοσιακά ασβεστοκάμινα.

Φτάνουμε στη θέση Κορφή και αγναντεύουμε την κοιλάδα και τα χωριά του Μυλοποτάμου, τα Ταλαία Όρη , τα Λευκά Όρη , και τον Ψηλορείτη.Συνεχίζουμε την πορεία μας στην καταπράσινη φύση και επισκεπτόμαστε το ξωκλήσι του Αγίου Γεωργίου,τις παλιές πηγές του υδραγωγείου με το λαγούμι και τα πηγάδια. Τελειώνουμε την πορεία μας στην πλατεία του χωριού.

Εκεί μπορούμε να παρακολουθήσουμε τις εκδηλώσεις που διοργανώνει ο πολιτιστικός σύλλογος προς τιμήν της Αγίας Κυριακής ( έκθεση παραδοσιακών κρητικών οργάνων - παζάρι παραδοσιακών προϊόντων από ντόπιους παραγωγούς - διάφορα αθλήματα ).