Πρόσκληση - Παρουσίαση λογοτεχνικού βιβλίου

Πρόσκληση σε παρουσίαση βιβλίου

«Τι κάνει τους ανθρώπους μυθικούς, τελικά; Είναι η διάθεση να έχουμε προσωπικές μυθολογίες και παρελθόν ή είναι εκείνος ο διακαής πόθος του είδους μας να έχει μέλλον; Ποια στιγμή οι καθημερινοί άνθρωποι γίνονται μύθος, παραμύθι ή παραμυθία και άλλοθι για έναν άλλο καθημερινό άνθρωπο;
Με το ερώτημα αυτό ξεκινά το μικρό αυτό βιβλίο-συνομιλία της συγγραφέως με τις γυναίκες-τοπία της οικογένειάς της: τη μητέρα της μητέρας της, τη μητέρα του πατέρα της, τη μητέρα της, την κόρη της. Συνομιλία και ταυτόχρονα επιστροφή στο υπόγειο ποτάμι της συλλογικής εμπειρίας που μας ταξιδεύει όλους και που από αυτό αντλούμε το υλικό για να αντιμετωπίσουμε το τυχαίο της ζωής μας.»  Ειρήνη Γαβριλάκη, (2013)  ‘Από το υλικό που φτιάχνονται οι κούκλες’

Ο Πεζοπορικός Όμιλος Ηρακλείουκαλεί τα μέλη και τους/τις φίλους/ες του στην παρουσίαση του βιβλίου της Ειρήνης Γαβριλάκηπου θα γίνει στο cafeVeneto,  την Δευτέρα, 17 Μαρτίου ώρα 7μμ.

Το βιβλίο θα παρουσιάσει η συγγραφέας. Αναγνώσεις θα κάνουν οι Παρασκευαΐδου Σοφία και Νικολόπουλος Συμεών. Φλάουτο θα παίξει ο μικρός Γιάννης Κονδύλης.

Η Ειρήνη Γαβριλάκη γεννήθηκε στον Πειραιά στις αρχές της δεκαετίας του ΄60. Εργάζεται ως αρχαιολόγος στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ρεθύμνου από το 1987,  μετά από σπουδές στην Αθήνα και τη Γαλλία. Στα πλαίσια της δουλειάς της ανασκάπτει, δημοσιεύει αρχαιολογικό υλικό και ασχολείται με τη μουσειακή αγωγή. Αυτό είναι το πρώτο της λογοτεχνικό βιβλίο.