Ζώμινθος - Λιβάδι

O Πεζοπορικός Όμιλος Ηρακλείου , ο δήμος Μαλεβιζίου  και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κρουσώνα, την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου πραγματοποιούν τη διαδρομή Ζώμινθος - Λιβάδι.

Η πεζοπορία μας ξεκινά από τον αρχαιολογικό χώρο της Ζωμίνθου. Στη συνέχεια μέσα από μονοπάτια ,λαγκαδιές και εγκαταλειμμένα μιτάτα φθάνουμε στον μικρό οροπέδιο ,Λιβάδι. Επισκεπτόμαστε το Χώνο , το παλιό τυροκομείο και η πεζοπορία μας καταλήγει στον κεντρική ,ανατολική είσοδο του οροπεδίου.Ακολουθεί κέρασμα από τον πολιτιστικό σύλλογο "Νέα Γενιά" του Κρουσώνα και το Δήμο Μαλεβιζίου.

Πριν από την έναρξη της πορείας, θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στο νεοσύστατο Μουσείο Ανωγείων, που λειτουργεί ως κέντρο πληροφόρησης για τον αρχαιολογικό πλούτο του Ψηλορείτη, όπως αυτός αναδεικνύεται από το έργο των Γιάννη και Έφης Σακελλαράκη. Ειδικά για φέτος και ύστερα από ευγενική παραχώρηση της κ. Έφης Σακελλαράκη, η αρχαία Ζώμινθος θα είναι ανοικτή για τους συμμετέχοντες, για μια σύντομη γνωριμία με το χώρο, όπου πλέον αναπαύεται ο αείμνηστος  πρώτος ανασκαφέας της Ζωμίνθου Γ. Σακελλαράκης.