Φαράγγι Ρίχτη

14177948312_1bcf0baa9f_o
Εκδήλωση 19072020 08:30 - 19072020 20:00

Το φαράγγι του Ρίχτη, ένα από τα ομορφότερα της Κρήτης,  πήρε το όνομά του από τον ομώνυμο καταρράχτη («ρίχτης» ή «ρέχτρα» στην κρητική ντοπιολαλιά). Μέσα του συντίθενται όλα εκείνα τα στοιχεία  που δίνουν στην κρητική φύση την απαράμιλλη ομορφιά της!

Η πορεία μας θα αρχίσει από τη θέση Καλαβρός λίγο πριν τα έξω Μουλιανά, από αγροτικό δρόμο κατηφορίζουμε για την βορεινή έξοδο του φαραγγιού και θα διασχίσουμε το φαράγγι από βορρά προς νότο.

Στο πρώτο τρίτο του φαραγγιού, μέχρι να συναντήσουμε τον καταρράκτη του Ρίχτη, θα περπατήσουμε κάτω από την πλατιά σκιά ενός από το ομορφότερα πλατανοδάση της Κρήτης! Εκεί θα ξεκουραστούμε, απολαμβάνοντας τους ήχους, τις εικόνες και την αίσθηση του τρεχούμενου νερού που κλέβει τα βλέμματα των επισκεπτών, εισβάλλοντας θριαμβευτικά στο αντιληπτικό μας πεδίο από ύψος 20 σχεδόν μέτρων. Το δεύτερο τρίτο της διαδρομής, από τον καταρράκτη του Ρίχτη μέχρι τον πρώτο νερόμυλο κυριαρχούν τα αρωματικά φυτά της Κρήτης, οι λυγαριές και οι πικροδάφνες. Το τελευταίο τμήμα της διαδρομής από το ιστορικό γεφύρι του Λαχανά μέχρι και τον εθνικό δρόμο πεζοπορούμε έξω από το φαράγγι.

Συνολικό μήκος διαδρομής: 9,5 χμ. (5 χμ. κατάβαση & 4,5 χμ. ανάβαση)

Υψομετρική διαφορά: 375 μ.

Συνολική ανάβαση: 450 μ.

Βαθμός δυσκολίας:  μπλε

Θα κρατηθούν αυστηρά τα πρωτόκολλα υγειονομικής ασφάλειας. Απαιτούνται:

1.            Μάσκα καθόλη την διάρκεια της παραμονής μέσα στο λεωφορείο

2.            Γάντια

3.            Ατομικό αντισηπτικό 

Σημ. Σε όλες τις μετακινήσεις  μας με το λεωφορείο το κόστος συμμετοχής παραμένει 10 ευρώ για τα μέλη. Τα νέα μέλη θα πληρώσουν επιπλέον 5 ευρώ για την ετήσια εγγραφή μέλους

Ακυρώσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι Παρασκευή, 10μμ. Σε περίπτωση που δεν γίνει έγκαιρη ακύρωση, είναι υποχρεωτική η καταβολή του αντιτίμου της δηλωμένης συμμετοχής στο γραφείο του Ομίλου με προσωπική παρουσία.

 
 

Υποστήριξη από iCagenda