Πύλος - Μεθώνη - Αρχαία Μεσσήνη - Μπίλιοβο

Εκδήλωση 07 11 2018 00:00 - 12 11 2018 00:00

Τετάρτη 7 Νοεμβρίου : Αναχώρηση στις 21:00 από το λιμάνι του Ηρακλείου

Πέμπτη 8 Νοεμβρίου : Αναχώρηση στις 7:00 από το λιμάνι του Πειραιά , Άφιξη στις 11:30 στην Πύλο . Πεζοπορία με φανταστική θέα σε Γιάλοβο – Λιμνοθάλασσα – Κάστρο Ναυαρίνου – Σπηλιά Νέστορα – Βοϊδοκοιλιά – Πετροχώρι. Επίσκεψη ,πεζοπορία στη νήσο Σφακτηρία.Ώρες πορείας : 2 ή 4 Τακτοποίηση σε ξενοδοχείο.

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου : Επίσκεψη ,ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας Μεσσήνης. Μετάβαση στα Σωτηριάνικα ,Πεζοπορία στο Μπίλιοβο ,ένα πανέμορφο πετρόκτιστο καλντερίμι με φανταστική θέα .Ένα μοναδικό μονοπάτι που κατασκευάστηκε το 1904 για να ενώσει δύο χωριά, τα Σωτηριάνικα με τα Αλτομιρά τα οποία έχουν παλιά, πέτρινα σπίτια, εξαίρετα δείγματα της μανιάτικης αρχιτεκτονικής. Το 1999 κηρύχθηκαν «διατηρητέος οικισμός» από το Υπουργείο Πολιτισμού.Ώρες πορείας : 3 Μετάβαση στην Καλαμάτα. Ελεύθερος χρόνος.

Σάββατο 10 Νοεμβρίου : Με το λεωφορείο θα επισκεφθούμε το Ανάκτορο του  Νέστορος . Στη συνέχεια θα μεταβούμε στην περιοχή της Χαραυγής Μεσσηνίας, όπου θα επισκεφθούμε τον υδάτινο παράδεισο με τις διάσπαρτες λιμνούλες και καταρράκτες, ένα εντυπωσιακό τοπίο σε καταπράσινο περιβάλλον το Πολυλίμνιο. 'Ωρες πορείας : 3

Κυριακή 11 Νοεμβρίου : Πεζοπορία από την Πύλο μέχρι το κάστρο της Μεθώνης ακολουθώντας μια υπέροχη χαμηλή κορυφογραμμή με καταπληκτική θέα. Ώρες πορείας : 2 ή 5 Αναχώρηση για το λιμάνι του Πειραιά.

Δευτέρα 12 Νοεμβρίου : Άφιξη στις 6:30 το πρωί στο λιμάνι του Ηρακλείου.