Ακρόπολη Αξού - Μονή Χαλέπας - Δοξαρό

Άλλη μια πεζοπορία στην καρδιά του Μυλοποτάμου, θα πραγματοποιήσουμε με τον ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ αυτή την Κυριακή.

Από το πανάρχαιο χωριό Αξός (500μ. υψόμετρο) θα ξεκινήσουμε την πορεία μας και θα ανεβούμε από μονοπάτι στην Ακρόπολη της Αξού (600μ.) όπου υπάρχουν ερείπια Δωρικής εποχής (έχουν γίνει ανασκαφές). Εκεί θα κάνουμε την πρώτη μας στάση και θα απολαύσουμε καταπληκτική θέα (Ψηλορείτης, Ταλαία Όρη, Λευκά Όρη).

Θα κατηφορίσουμε και αφού διασχίσουμε τα γραφικά δρομάκια του χωριού με τις 9 σωζόμενες Βυζαντινές εκκλησίες, θα φτάσουμε στο φαράγγι της Αξού στο χαρακτηριστικό γεφυράκι (310μ. υψόμετρο). Θα κάνουμε τη δεύτερή μας στάση και θα απολαύσουμε το κελάρυσμα του νερού και τις επιβλητικές κατακόρυφες παρειές με την άγρια βλάστηση και τις φωλιές των γυπαετών.

Στη συνέχεια από αγροτικό δρόμο ανεβαίνουμε στο ψηλότερο σημείο της διαδρομής (480μ.), και κάνουμε την τρίτη μας στάση στην ιστορική Μονή Χαλέπας (450μ.), την οποία και θα επισκεφτούμε.

Από τη Μονή θα κατηφορίσουμε μέχρι τον παλιό εθνικό δρόμο λίγο έξω από το Δοξαρό (150μ. υψόμετρο) όπου και θα καταλήξουμε.

Το τμήμα αυτό της πεζοπορίας θα γίνει από ένα ΥΠΕΡΟΧΟ μονοπάτι μέσα σε πυκνό δάσος πρίνων και με την ίδια ανεμπόδιστη θέα, που θα έχουμε σε όλη τη διάρκεια της πεζοπορίας.

Το λεωφορείο, αν ο χρόνος και οι συνθήκες το επιτρέψουν, θα μας μεταφέρει στο Γενί Γκαβέ(Δροσιά), το πασίγνωστο χωριό, για τα περαιτέρω, όπου θα δοθεί ελεύθερος χρόνος.

Η πεζοπορία είναι ήπια, μεσαίας δυσκολίας (μπλέ)

Trekking Hours : 5
Guide : Αλέξανδρος Κλάδος
Departure at 8:00 o'clock from "Bus Station of Chanioporta"
 
 

Sign up for our Newsletter