Μοναστηράκι - οροπέδιο Θρυπτής - Καβούσι

Μοναστηράκι - οροπέδιο Θρυπτής - Καβούσι 
 
Ακολουθώντας το παλιό πέτρινο μονοπάτι ανεβαίνουμε από τον οικισμό "Μοναστηράκι", κοντά στην έξοδο της χαράδρας του Χα προς τον οικισμό της Θρυπτής στα 850 περίπου μ. υψόμετρο. Κατά την ανάβαση θα κάνουμε τις απαραίτητες στάσεις, κάποιες απ' αυτές σε σημεία του βουνού με φυσιολατρικό & πολιτισμικό ενδιαφέρον (θέση "Φρούδια", κατάγραφο εκκλησάκι Αγίας Άννας κ.α.) Στο ψηλότερο σημείο της διαδρομής στον οικισμό της Θρυπτής (τα "Όρη" όπως ονομάζονται τοπικά) θα υπάρξει χρόνος ξεκούρασης. Εκεί μπορούμε να ανεφοδιαστούμε νερό. 
 
Η κατάβασή μας θα γίνει από το παλιό καλντερίμι σύνδεσης του προαναφερθέντος  οροπεδίου με το Καβούσι στα βόρεια. Πρόκειται για να εξίσου όμορφο μονοπάτι με απαράμιλλης ομορφιάς θέα στον κόλπο του Μιραμπέλλου. Ανάλογα με τις δυνάμεις της ομάδας και τα χρονικά περιθώρια, στη διάρκεια της κατάβασης θα επισκεφτούμε τον οικισμό της πρωτογεωμετρικής περιόδου "Πλάι του Κάστρου", καθώς και την Μνημειακή Ελιά κοντά στον αρχαϊκής εποχής οικισμό του Αζοριά.
 
απαραίτητος εξοπλισμός: ορειβατικά μποτάκια, ορειβατικά μπαστούνια, φακός, νερό, προφύλαξη από τα καιρικά φαινόμενα (ήλιος, άνεμος, βροχή)
Trekking Hours : 7
Guide : Γιώργος Σπυριδάκης
Departure at 8:00 o'clock from "Bus Station of Chanioporta"

Πληροφορίες ,εγγραφές καθημερινές 8-10 το βράδυ , Αβέρωφ 25 τηλ. 2810344588
 
 

Sign up for our Newsletter