Ακρόπολη Σμαρίου - Σμάρι - Απόστολοι

Η πεζοπορία ξεκινάει από το Καλό Χωριό ( 2χλμ νότια των Γουβών ) αρχικά από αγροτικό δρόμο και στη συνέχεια από υποτυπώδες μονοπάτι σε πλαγιά με μικρή κλίση και υπέροχη θέα το Κρητικό Πέλαγος ,τη νήσο Ντία και τη βόρεια ακτογραμμή. Πεζοπορούμε συνεχώς στην υπέροχη   κορυφογραμμή με θέα  το χιονισμένο Ψηλορείτη και τις Λασιθιώτικες Μαδάρες. Περνάμε δυτικά της κορυφής Τρουλιά φθάνουμε στην Ακρόπολη του Σμαρίου με την εντυπωσιακή θέα. Απολαμβάνουμε την καταπράσινη πεδιάδα με το αεροδρόμιο του Καστελλίου , το λευκό Ψηλορείτη , τα γαλάζιο Κρητικό , τις Λασιθιώτικες Μαδάρες και τ' Αστερούσια. Κατηφορίζουμε ,αφού περάσουμε πρώτα από τις εκκλησίες του Σωτήρα και του Προφήτη Ηλία, μέχρι το γραφικό Σμάρι ,όπου και κάνουμε μια μικρή στάση ή τερματίζει η πρώτη ομάδα την πεζοπορία της.

Οι υπόλοιποι συνεχίζουμε την πορεία μας μέχρι τους Αποστόλους περνώντας μέσα από παλιές εγκαταλειμμένες πεζούλες ,παλιά μονοπάτια και αγροτικό δρόμο. Στους Αποστόλους έχουμε ελεύθερο χρόνο .

Ακυρώσεις γίνονται δεκτές μέχρι Παρασκευή βράδυ στο γραφείο του Ομίλου και ηλεκτρονικά μέχρι τις 2 το μεσημέρι του Σαββάτου.
Ώρες πορείας : 4 ή 6
Επικεφαλής : Αντώνης και Αλέξανδρος Πρατικάκης
Αναχώρηση στις 8:00 από τα ΚΤΕΛ Χανιώπορτας

Πληροφορίες ,εγγραφές καθημερινές 8-10 το βράδυ , Αβέρωφ 25 τηλ. 2810344588
 
 

Μάθετε πρώτοι τα νέα μας