◄ Πίσω

Κράσι - Καρφί - Νήσιμος - Τζερμιάδων

Κατηγορίαmple
Ημερομηνία 29 10 2017 00:00

Πεζοπορίες στην Ιστορία , τη Φύση και τον Πολιτισμό

Ξεκινάμε την πεζοπορία μας από το Κράσι κάτω από τη σκιά του Γέρο-Πλάτανου ,του παλαιότερου σε ηλικία πλατάνου της Κρήτης ( 2400 ετών ) που ανακηρύχθηκε διατηρητέο μνημείο της φύσης με Προεδρικό Διάταγμα στις 29 - 8 - 2011.

Ακολουθούμε μονοπάτι με όμορφη θέα το φράγμα του Αποσελέμη και κάνουμε στάση στη Βητσιλόβρυση ,μια πηγή που την σχεδίασαν μέλη της αγγλικής αρχαιολογικής ανασκαφικής ομάδας και την έκτισαν ντόπιοι μάστορες της πέτρας το 1939.

Κάνουμε μικρή ανάβαση μέχρι την κορυφή Καρφί όπου βρίσκεται και ο μινωικός οικισμός  που δημιουργήθηκε όταν εισέβαλαν στο νησί οι Δωριείς.Απολαμβάνουμε τη θέα του Κρητικού Πελάγους ,της κοιλάδας της Πεδιάδας , των Οροπεδίων και των Λασιθιώτικων Ορέων.

Από μονοπάτι κατηφορίζουμε στο μικρό πανέμορφο οροπέδιο Νήσιμος όπου κάνουμε στάση στο ξωκλήσι της Αγίας Αριάδνης. Διασχίζουμε το οροπέδιο Νήσιμος και τελειώνουμε την πεζοπορία μας στο οροπέδιο Λασιθίου στο Τζερμιάδων ,όπου έχουμε χρόνο ελεύθερο.

ανακηρύχθηκε ως διατηρητέο μνημείο της φύσης με Προεδρικό Διάταγμα, που εκδόθηκε στις 29/8/2011....

Διαβάστε όλο το άρθρο: http://www.mixanitouxronou.gr/pou-vriskete-o-platanos-ilikias-2400-eton-pou-ine-enas-apo-tous-megaliterous-ston-kosmo-perimetro-24-metra/
 
 

Όλες οι ημερομηνίες

  • 29 10 2017 00:00