Ο δρόμος του νερού στο ανάκτορο της Κνωσού

" ΔΙΚΤΥΑ ΕΙΣΟΔΟΥ ΚΑΙ ΕΞΟΔΟΥ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΣΤΟ ΜΙΝΩΙΚΟ ΑΝΑΚΤΟΡΟ ΤΗΣ ΚΝΩΣΟΥ"

Ο Πεζοπορικός Όμιλος συνεχίζει το μαθητικό του πρόγραμμα για; το 2017. Το μαθητικό πρόγραμμα είναι θεματικό και έχει τίτλο ¨Ο δρόμος του νερού από τα μινωικά χρόνια μέχρι σήμερα".

Για το σκοπό αυτό διαθέτει δωρεάν λεωφορεία για τους μαθητές , τους εκπαιδευτικούς τους και τους συνοδούς τους για την πεζοπορία - ξενάγηση στο μινωικό ανάκτορο της Κνωσού.

Η πεζοπορία θα ξεκινήσει από την Καλιθέα αρχικά από αγροτικό δρόμο και στη συνέχεια  σε μια κορυφογραμμή με θέα τον κόλπο του Ηρακλείου , τη Ντία , το Στρούμπουλα , το Γιούχτα και στο βάθος τον Ψηλορείτη. Θα κατέβουμε ομαλά μέχρι το χωριό της Κνωσού και θα μπούμε στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού.

Η επίσκεψη και ξενάγηση στο μινωικό ανάκτορο της Κνωσού είναι θεματική. Η περιήγηση θα  εξελιχθεί στους χώρους εκείνους στους οποίους είναι ορατά όσα έχουν διασωθεί , έχουν αποκαλυφθεί ή έχουν μερικώς συμπληρωθεί , από τα αυθεντικά μινωικά τμήματα των δικτύων που αναφέρονται στον τίτλο. Η ξενάγηση θα γίνει από την κυρία Αθηνά Σφακάκη , Ξεναγό - Συγγραφέα.

Κάντε κλικ στο εικονίδιο και δείτε τον καιρό

 

 

 

Η είσοδος στον αρχαιολογικό χώρο για τους γονείς κοστίζει 8 Ευρώ και ισχύει για τρεις μέρες με δυνατότητα επίσκεψης στο Αρχαιολογικό Μουσείο.Δικαίωμα δωρεάν εισόδου έχουν οι εκπαιδευτικοί που έχουν κάρτα ελευθέρας εισόδου.
Ώρες πορείας : 2,5
Επικεφαλής : Διοικητικό Συμβούλιο
Αναχώρηση στις 9 από τα ΚΤΕΛ Χανιώπορτας

Πληροφορίες ,εγγραφές καθημερινές 8-10 το βράδυ , Αβέρωφ 25 τηλ. 2810344588
 
 

Μάθετε πρώτοι τα νέα μας